Zo maak je zelf de lekkerste Chimichurri!

Chimichurri saus is een pesto-achtige groene saus gemaakt van verse kruiden, azijn en olie. Je ziet het in Nederland nog wel eens in een Argentijns restaurant.

Bereidingswijze

  1. Maal het mosterzaad in een vijzer.
  2. Hak de peterselie, oregano, bieslook en tijmblaadjes fijn.
  3. Pel de ui en knoflook en snij deze fijn.
  4. Hak de rode peper zonder zaadjes fijn.
  5. Doe deze ingrediënten in de vijzel en maal dit grof.
  6. Voeg de olie, rode wijnazijn en sap van limoen toe. Meng dit goed.
  7. Voeg naar smaak grof zout en zwarte peper toe.

Eet smakelijk!
* Waar vijzel staat kunt u ook de keukenmachine gebruiken.

Bron: Dit recept en de foto’s zijn afkomstig van Wieteke Weerts.

Deel dit recept

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Ingrediënten

  • Olijfolie 100 ml
  • Rode wijnazijn 40 ml
  • Takje verse oregano 3 stuks
  • Takjes Tijm 5 stuks
  • Stengels bieslook 10 stuks
  • Rode Peper 1 stuk
  • Tenen knoflook 4 stuks
  • Rode ui 1 stuk
  • Eetlepel mosterdzaad
  • Bos platte peterselie
  • Grof Zout
  • Zwarte peper
  • Vijzel of keukenmachine

Lekker met bavette of lamsbout van de BBQ en gegrilde groente, zoals zoete aardappel, venkel , paprika en courgette.

Onze merken

  • Bosch
  • Siemens
  • Miele
  • Liebherr
  • AEG
  • Samsung
  • Smeg
  • Philips
  • Beko
  • ASKO
  • Atag
  • Pelgrim
  • Delonghi
  • Tefal
  • Brabantia
  • Quooker